Na pewno nie jeden raz wyjmowałeś sztućce ze zmywarki i zauważyłeś zacieki i inne ślady po wodzie. Zrezygnowany bierzesz szmatkę i polerujesz je na najwyższy połysk. Czy faktycznie jesteś skazany na pracochłonne zajęcie po każdym zmywaniu naczyń?
Zacieki na sztućcach to jeden z czynników, który może odebrać chęć do jedzenia, szczególnie w restauracji. Najmniejsze zacieki kojarzone są z brakiem higieny, obawą pozostałości środków chemicznych i detergentów, a także z brakiem szacunku w stosunku do klientów. W łatwy sposób nasz lokal może stracić renomę. Aby tego uniknąć, Twój personel godzinami ręcznie poleruje sztućce. Taka praca jest monotonna, męcząca i nużąca. Łatwo też przejść w tryb wykonania pracy “byle do końca”. Polerujemy mechanicznie, bez sprawdzenia swojej pracy. Podczas rozkładania sztućców na stole okazuje się, że zacieki mogą być rozmazane, a nie usunięte. Zadania mechaniczne, które nie wymagają kreatywnego podejścia, lepiej zlecić…maszynie, a w tym przypadku maszynie do polerowania sztućców.
Maszynowo oznacza szybko i precyzyjnie
Maszyna do polerowania sztućców, czyli po prostu gastropolerka, jest przeznaczona do sztućców srebrnych, jak i stalowych. Maszynę wyposażono w specjalne lampy UV, które emitują promienie osuszające wrzucone noży, widelców, łyżek i łyżeczek. Jednocześnie promieniowanie zabija wszelkie bakterie, wirusy i drobnoustroje, dlatego masz gwarancję zachowania najwyższego poziomu higieny. Co więcej, specjalny granulat ekologiczny usuwa wszelkie zacieki i plamy. Granulat wystarczy wymienić raz w miesiącu, a jego utylizacja odbywa się w sposób przyjazny dla środowiska. Gastropolerka to urządzenie, które nie absorbuje Twojego zespołu. Wystarczy jedna osoba, która umieści widelce i noże w specjalnym otworze, a potem po całym procesie osuszania, schowa je do szafki lub odłoży na wózek. Sztućce zaraz po osuszeniu można położyć na stole.
Oszczędności i maksymalne zadowolenie
Wykorzystanie gastropolerki, która precyzyjnie, maszynowo i w krótkim czasie sprawi, że Twoje sztućce będą błyszczące i idealnie czyste, ma wiele zalet. Przede wszystkim, gastropolerka generuje oszczędności. Zakup jednej maszyny jest zdecydowanie niższy, niż zatrudnienie przynajmniej jednego pracownika, odpowiedzialnego za polerowanie widelców i noży. Maszyna dokładnie usunie wszelkie skazy i zacieki wodne, lepiej niż zniechęcony człowiek, a do tego w krótszym czasie. Kiedy Pani Ania wyjmie sztućce z polerki, będzie mogła niezwłocznie zająć się obsługą klienta. Prawdopodobnie w ciągu 2 godzin, kiedy by tylko polerowała sztućce, obsłuży co najmniej trzy stoliki – w zależności od obłożenia w Twoim lokalu. Ty oszczędzasz pieniądze na zatrudnieniu dodatkowej osoby, a Twój pracownik jest zadowolony z pracy. Lepiej jest pracować na sali niż siedzieć na zapleczu ze szmatką i polerować sztućce przez wiele godzin. Dodatkowo, Ty i Twoi klienci macie gwarancję maksymalnego połysku widelców i noży.