Dobrej jakości wyposażenie gastronomiczne to spora inwestycja. Trzeba przygotować się na wydatek wysokości od kilku do nawet kilkudziesięciu czy kilkuset tysięcy złotych. Jednak nie należy zbytnio oszczędzać, ponieważ tańsze urządzenia mogą nas szybko zawieść i koniec końców, będziemy myśleć o zakupie lepszego sprzętu. Dlatego zamiast kalkulować, lepiej przygotować się do zakupu. Na czym
skupić się przy wyborze polerki gastronomicznej i jakie czynniki wziąć pod uwagę?
Polerki gastronomiczne – 3 razy tak
Gastropolerki gastronomiczne są wykorzystywane w każdym lokalu gastronomicznym, w którym mamy do czynienia z polerowaniem szkła – niestety najczęście polerowaniem zajmuje się personel, co jest bardzo czasochłonne. Nie potrzeba skomplikowanych wzorów matematycznych aby stwierdzić, że 20-minutowa praca gastropolerki to ogromna oszczędność czasu i pieniędzy. Twoja załoga w czasie, kiedy przez wiele godzin polerowała kieliszki i szklanki, może zająć się obsługą gości. Przekonują Cię konkretne liczby? Proszę bardzo – jeśli normalnie jedna osoba z Twojego zespołu polerowała szkło przez godzinę, z gastro polerką ten sam człowiek może obsłużyć
chociażby jeden stolik, którego rachunek wyniesie ok. 50 zł. W przeciągu miesiąca zyskasz 1400 zł, a w ciągu roku 16 800 zł. Oprócz oszczędności czasu i pieniędzy zyskasz idealnie wypolerowane naczynia, co podniesie prestiż i ocenę Twojego lokalu przez Klientów. Na pewno do Ciebie wrócą, aby znów miło spędzić czas!
Jaką wybrać polerkę gastronomiczną?
Gastropolerek na rynku jest wiele. Którą z nich wybrać? Przede wszystkim, oszacuj ile potrzebujesz czystego szkła. Wtedy będziesz wiedzieć, czy wystarczy gastropolerka z czterema szczotkami czy z większą ilością szczotek. Wydajność gastropolerki, w zależności od mocy i ilości szczotek, wynosi od 400 do 800 sztuk kieliszków na godzinę. Warto też sprawdzić wymiary urządzenia oraz znaleźć odpowiednie miejsce do jego ustawienia. Niezbędnym elementem gastropolerki są specjalne szczotki do polerowania. Końcówki składają się ze specjalnych, bawełnianych włókien, które ulegają zużywaniu. Co pewien czas należy je wymienić dla zachowania czystości i najwyższego poziomu higieny polerowanych naczyń. Właśnie dlatego upewnij się, że do wybranej przez Ciebie gastropolerki są dostępne szczotki.
Kupno czy wynajem polerki
Profesjonalne gastropolerki do szkła kosztują od kilku do kilkudziesięciu tysięcy złotych. Jest to inwestycja, która szybko się zwróci, co łatwo zauważysz. Jednak co, jeśli nie masz wolnych środków na zakup sprzętu? Istnieje alternatywa w postaci najmu gastropolerek. Już za kilkaset złotych miesięcznie możesz zyskać najwyższej jakości gastropolerkę, którą dostarczymy i podłączymy bezpłatnie. Możesz z niej korzystać jak długo chcesz i potrzebujesz – umowa najmu jest elastyczna i dopasowana do Twoich potrzeb. Niezależnie od tego, czy zdecydujesz się na zakup lub wynajem, zwróć szczególną uwagę na warunki serwisowania. Najlepiej, jeśli serwis urządzeń jest w Polsce. Wtedy w razie awarii możesz liczyć na sprawniejsze i szybsze załatwienie naprawy.